TPS:n keilaajille miesten SM-liigan pronssia 100-vuotiaan Turun Palloseuran kunniaksi.

Keilailun miesten SM-liigan runkosarjan viimeinen ja mitalijoukkueet ratkaiseva kierros keilattiin 11.3-12.3.2023 Lahden keilahallissa. Kaikkiaan 44 ottelun jälkeen kolme eniten runkosarjan aikana pisteitä kerännyttä joukkuetta keilasivat sunnuntaina vielä välierän ja loppuottelun.

TPS:n sijoitus oli lauantaina pelejä aloitettaessa kolmas. Eroa sarjataulukossa edellä oleviin Mainareihin ja Grankulla Bowlareen oli muutamia pisteitä. TPS:n joukkue tiesi olevansa jahdattuna ainakin moninkertaisen liigamestarijoukkueen TKK:n taholta, ja lisäksi edelliskauden mestarin lahtelaisen Bay:n toimesta. Olipa vielä mahdollisuutensa seinäjoelta ponnistavan WRB:n nuorella joukkueella. Lauantaina keilattiin seitsemän ottelua, joista TPS voitti vain kaksi ja keräsi sen verran pisteitä, että kolmas sija säilyi takaa-ajajien kurottua eroa kiinni aika paljon.

Sunnuntaina otteluita keilattiin neljä. TPS:n kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät tappioihin, mutta sopivasti lähimmät uhkaajat keilasivat sen verran heikosti, että Palloseura säilytti kolmannen sijan ja mahdollisuudet mitalipeleihin omissa käsissään. Sunnuntaiaamun aikana ehdittiin kokeilla eri keilaajien virettä ja kahteen viimeiseen otteluun laitettiin radoille ne keilaajat, joiden uskottiin nyt ja tässä onnistuvan parhaiten. Hieman maadoitusta käsillä oleviin otteluihin ja TPS kairasi isot voitot molemmista otteluista. Paikka mitaliotteluihin varmistui ja valmistautuminen välierään alkoi.

Miesten SM-liigan tallenteet välierästä ja loppuottelusta löytyy täältä.

Suomen Keilailuliiton uutisointi sunnuntain kierroksesta ja mitalipeleistä löytyy täältä.

Dramaattisten välierän vaiheiden jälkeen Turun Palloseuran keilaajat saavuttivat historian toisen SM-liigamitalinsa pronssisena.

Joukkueessa keilasivat kauden 2022-2023 aikana Jonne Kaisku, Jarno Marjakangas, Jere Oksanen, Karri Oksman, Tony Ranta, Jaakko Rantala, Juuso Rikkola ja Samu Valaranta.

TPS:n joukkue haluaa kiittää kaikkia kannustajia, yhteistyökumppaneita joiden tuella tämä kaikki on mahdollista, TPS Keilaajat ry:n hallitusta kaikesta joukkueen hyväksi tehdystä työstä ja tuesta sekä TPS Keilaajien jokaista jäsentä, Turun Keilailuliittoa, TPS perhettä yli lajirajojen (TPS salibandy, HC TPS ja TPS jalkapallo), Turun Palloseura ry ja ihan jokaista, jotka tuntevat sykähdyksen sydämessään tämän luettuaan.