Jesse Kallio toteuttamassa unelmaansa ammattilaiskiertueella

TPS:n Jesse Kallio lensi Atlantin yli perjantaina ja aloittaa tiistaina 21.maaliskuuta Pohjois-Amerikassa Professional Bowlers Association (PBA) ammattilaiskiertueen Kokomo Classic-turnauksen karsintavaiheen. Jesse keilaa reilun viiden viikon pelimatkallaan kolme PBA-kiertueen turnausta Kokomo Classic, USBC Masters ja PBA World Series of Bowling XIV (WSOB). Lisäksi Jesse kertoi osallistuvansa mahdollisesti ainakin yhteen PBA:n Regionaliin eli alueelliseen turnaukseen.

Jesse kertoi sosiaalisessa mediassaan kilpailemisen maailman parhaiden keilaajien kanssa PBA-kiertueella olleen jo pitkään haaveena. Viime vuosina Jesse on voittanut paljon kilpailuja Suomessa ja menestystä on tullut myös Euroopan kiertueen turnauksissa. Kovahermoisena kilpailijana tunnettu Jesse on monipuolinen keilaaja, joka kykenee tekemään isoa tulosta monenlaisissa rataolosuhteissa.

Pääsimme hieman jututtamaan Jesseä kotikaupungissaan Lahdessa ennen matkaanlähtöä. Jesse kertoi järjestelyiden sujuneen hyvin. PBA-kiertueelle pitää lunastaa ensimmäisenä lisenssi kohtuullisella rahasummalla ja osallistumismaksut PBA-kiertueen turnauksiin ovat 500-1000 dollaria. Toki palkinnot ovat sitten sen mukaisia ja rahasijoituksille pääseekin useampia keilaajia. Viiden viikon reissulla pitää olla majoitukset ja kulkuvälineet kunnossa, kun vaihdetaan turnausten välillä kaupunkia. Jesse kertoi, että keilapallojen osalta ei tule olemaan huolta, koska PBA-kiertueella kulkee turnausten mukana “pallorekka” jossa keilaajat voivat porata itselleen uusia työkaluja eli keilapalloja.

Jessen ja muiden suomalaisten tarinaa PBA-kiertueella voi seurata Professional Bowlers Associationin sivuilta, Suomen Keilailuliiton uutisointien avulla ja suoria lähetyksiä turnauksista alusta loppuun pääsee katsomaan maksullisen United States Bowling Congressin (USBC) BowlTV:n kautta. TPS Keilaajien tiedotus pyrkii osaltaan pitämään yleisöä ajan hermolla verkkosivujemme, Facebookin ja Instagramin välityksellä.

PBA Kokomo Classic 21.3.-24.3.2023, Kokomo, Indiana.

USBC Masters 26.3.-2.4.2023, Allen Park, Michigan.

PBA World Series of Bowling XIV 7.4.-23.4.2023, Wauvatosa, Wisconsin.