Juuso Rikkola Ranking-voittoon ja muita alkusyksyn kuulumisia

Syksy on jo tuonut omia värejään luontoon ja keilailukausi on edennyt neljänneksen eteenpäin. SM-liigassa miehet ovat keilanneet kaksi kierrosta ja naiset myös kaksi kierrosta, mutta naisten liiga on kokoontunut vain kerran Tampereella ja seuraava kierros on marraskuussa Lahdessa. Miehillä on sen sijaan pidempi tauko ja liigaradoille palataan vasta helmikuussa. Kansallisen Ranking-kiertueen kaksi ensimmäistä osakilpailua on käyty Tampereella ja Raisiossa, joissa TPS:n keilaajien menestys on ollut likemmäs huimaa. Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut alkavat tällä viikolla Helsingissä Talin keilahallissa ja joukkueessa on Turun Palloseuran värejä mukana.

Naiset aloittivat SM-liigan positiivisella energialla

Miesten ja naisten SM-liigaa keilattiin Tampereella Kaupin keilahallissa Baker-pelitavalla 7-8.lokakuuta. TPS:n miesten joukkue keilasi lauantaina kohtuullisen päivän voittaen muun muassa kaksi peliä 20-0 tuloksella ja nousten viidenneksi sarjataulukossa. Sunnuntai oli synkempi päivä eikä peli tahtonut kulkea oikein missään vaiheessa, vaan hankaluuksia seurasi toisensa perään. Sijoitus sarjataulukossa putosi yhdeksänneksi, mutta sarja on niin tasainen, että kolmas sija on 46 pisteen päässä. Tästä lähdetään helmikuussa Lahteen parantelemaan sijoitusta.

TPS:n naiset puolestaan aloittivat liigaurakkansa keilaamalla Tampereella kaksi kierrosta. Joukkue Peppi Konsteri, Teea MäkeläEmmi-Noora Roos, Tiia-Maria Roos, Jenna Rytkönen ja Essi Pakarinen lähtivät otteluihin reippaalla meiningillä, joka sitten näkyi tuloksissa. Jo lauantain kierroksen jälkeen sijoitus oli mukavasti keskikastissa kahdeksan joukkueen sarjassa ja sunnuntai tukevoitti asemia siten, että TPS on tällä hetkellä sarjan neljäntenä vain kuusi pistettä perässä kolmantena olevasta Lahden BAY:sta. Sekä miehillä että naisilla on vielä paljon otteluita edessään, joten molemmat sarjat ovat täysin auki. Naiset tosiaan keilaavat seuraavan kierroksen Lahdessa marraskuun 18-19.päivinä.

Naisten Sm-liigajoukkue Tampereella
Naisten liigajoukkue Tampereella. Takarivissä Jenna, Peppi ja Essi, edessä Emmi-Noora, Tiia-Maria ja Teea.

Ranking-kiertueella TPS:n Rikkola voittoon ja Valaranta kärkisijoituksilla

Ensimmäinen Ranking-osakilpailu keilattiin Tampereella 16-17 syyskuuta. Ainoana TPS:n keilaajana jatkopaikan 18 parhaan joukkoon lunasti Samu Valaranta, joka joutui lopulta taipumaan kahden päivän ja 21 sarjan jälkeen toiseksi pienimmällä mahdollisella erolla. Nimittäin Teemu Raatikainen GB:sta ja Samu keilasivat tasan samat pisteet, mutta Raatikainen voitti paremmalla viimeisellä sarjalla tasapelisäännön puitteissa. Kuitenkin mahtava suoritus Samulta, joka olisi voiton toki ansainnut.

Ranking-kiertue jatkui Raision keilahallissa 14-15 lokakuuta. TPS:n keilaajia oli radalla useampia kuin Tampereella ja jatkopaikan 18 parhaan joukkoon ottivat Samu Valaranta, Juuso Rikkola ja Jesse Kallio.  Sunnuntaina aamupäivän kuuden sarjan peleissä kaikki kolme olivat kahdeksan parhaan joukossa, Juuso ja Samu vuorottelivat kärkipaikalla. Viimeisessä sarjassa Jessellä oli hyvä mahdollisuus kiilata jatkopeleihin, mutta hyvästä taskuosumasta kymppiruutuun jäänyt imukasi jätti Jessen yhdeksänneksi Perttu Jussilan mentyä ison sarjan myötä Jessestä ohi. Juuso ja Samu jatkoivat Round Robin-otteluihin.

Round Robin-kierroksen jälkeen Juuso oli ykkösenä ja Samu neljäntenä. Raisiossa keilattiin vielä pudotuspelit livelähetyksen vuoksi, joten ensimmäiseen pudotuspeliin asteli Samu vastassaan Suomen naisten ykköskeilaaja Sanna Pasanen. Tiukan ottelun vei Sanna yhdellä pisteellä 200-199 ja näin Samun sijoitus oli neljäs. Pasanen kohtasi seuraavassa pudotuspelissä Sami Lampon ja tästäkin ottelusta Pasanen eteni finaaliin Juuso Rikkolaa vastaan. Loppuottelusta tuli hyvätasoinen, jonka kuitenkin murskaavasti Juuso vei nimiinsä 257-212. Näin ensimmäinen Turun Palloseuraa edustava keilaaja voitti Ranking-osakilpailun. Onnittelut vielä Juusolle voitosta!

Nuorten PM-kilpailut Talissa

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut keilataan tällä viikolla keskiviikosta alkaen Talin keilahallissa Helsingissä. Maajoukkueessa ja kisoissa mukana ovat TPS:n Teea Mäkelä ja Juuso Rikkola. Kisoja voi seurata Suomen Keilailuliiton sivujen kautta. Tässä linkki kisaennakkoon. Pyrimme myös TPS:n Facebook-sivujen kautta raportoimaan tärkeimmät kisojen tapahtumat.