Miesten ja naisten SM-liigaa Tampereella tulevana viikonloppuna

Keilailun miesten ja naisten SM-liigajoukkueet matkaavat tulevana viikonloppuna 7-8.10 Tampereelle Kaupin keilahalliin. Miehet aloittivat liigakauden Turusta jo syyskuun alkupuolella ja naiset vuorostaan starttaavat liigakautensa nyt Tampereelta. Molemmilla on pelitapana Baker-pelimuoto.

Lyhyesti Baker-pelimuoto tarkoittaa sitä, että jokainen joukkueen pelaavassa kokoonpanossa oleva keilaaja heittää vuorollaan yhden ruudun ja joukkue pelaa samaa sarjaa. Miehet keilaavat viidellä pelaajalle, joten ykköspelaaja heittää ruudut 1. ja 6., kakkospelaaja ruudut 2. ja 7. ja niin edelleen. Naiset pelaavat neljällä pelaajalla, jolloin ensimmäiselle keilaajalle tulee 1. ja 4. ruutujen lisäksi vielä 9.ruutu ja kakkospelaajalle tulee heitettäväksi ruudut 2., 6. ja 10. Miehet keilaavat yhdessä ottelussa viisi sarjaa vastustajajoukkuetta vastaan ja naiset neljä sarjaa. Jokaisesta voitetusta sarjasta joukkue saa kaksi pistettä ja sarjojen yhteistuloksen voitosta miehille 10 pistettä ja naisille kahdeksan pistettä. Tasapelistä tulee sitten puolet pisteistä. Yhden ottelun maksimipisteet ovat siis miehillä 20 pistettä ja naisilla 16 pistettä. Lisätietoa Suomen Keilaluliiton sivuilta.

TPS:n miehet majailevat ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla seitsemän pisteillä 111. Eroa SM-liigaa johtavaan Lahden Bay:hin on 55 pistettä. Tuleva kierros pitkälti näyttää onko se paljon vai vähän. Miesten joukkueessa Tampereella suuntaavat Lassi Aalto, Jesse Kallio, Henry Laine, Jarno Marjakangas, Jere Oksanen, Juuso Rikkola ja Samu Valaranta.

Naiset tosiaan keilaavat viikonloppuna kaksi kierrosta, koska joukkueita ja pelaajia on vähemmän kuin miesten liigassa, jos joku tätä kummastelee. Eli lauantaina ja sunnuntaina keilataan seitsemän ottelua per päivä. TPS:n joukkueen keilaajat ovat esittäneet kauden alusta alkaen vahvoja otteita radoilla, joten liigaan on odotettavissa viime kaudesta kehittynyt ja kasvanut joukkue. Naisten joukkueessa mukana ovat Tampereella Peppi Konsteri, Teea Mäkelä, Essi Pakarinen, Emmi-Noora Roos, Tiia-Maria Roos ja Jenna Rytkönen.

Tampereen kierrokselta livestreamiä

Suomen Keilaluliitto on panostanut tällä kaudella muutamien isoimpien kilpailuiden suoriin lähetyksiin. SM-liigakierrosta Tampereelta selostaa pitkäaikainen YLE:n urheilutoimittaja Pertti Tapola.

LIVESTREAM LÖYTYY TÄÄLTÄ!