TPS:n miehet seitsemäntenä SM-liigassa

Turussa keilatun miesten SM-liigan ensimmäisen kierroksen jälkeen TPS:n miesten joukkue löytyy sijalta seitsemän. Uudistetulla pelimuodolla ja pisteytyssysteemillä pelattu kierros oli mielenkiintoinen ja antoi osviittaa siitä, millaiseksi piste-erot sarjataulukossa alkavat muotoutua.  Lauantaina kuudessa ottelussa oli jaossa 20 pistettä per ottelu eli koko päivänä joukkue voisi saada 120 pistettä. Sunnuntaina viidessä ottelussa oli jaossa 100 pistettä.

Voitot kiven alla

TPS:n lauantai alkoi hienosti 16-4 voitolla TKK:n kakkosjoukkueesta. Toisessa ottelussa hävittiin sarjanousija Joe’s Goldille 14-6 ja kolmannessa ottelussa voitto Eagle Teamista 18-2. Radanhoitotauon jälkeen peli oli tahmeaa. Neljännessä ottelussa Patteri vei pisteet 16-4, viidennessä ottelussa Grankulla Bowlarea vastaan saatiin nipistettyä 15-5 pisteet. Viimeinen ottelu sarjan kärjessä olevaa lahtelaista Bay seuraa vastaan olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta hyvän lopun ansiosta Bay kuittasi itselleen pisteet 18-2. TPS löytyi lauantain jälkeen sijalta 7. Kaadettujen keilojen keskiarvoissa TPS oli toinen.

Sunnuntaina aamun ensimmäisessä matsissa RäMe kylvetti unihiekat silmistä 16-4 voitollaan. Myös Mainareita vastaan ottelu päättyi samoihin tappiollisiin lukemiin ja tunnelma oli latteahko TPS:n leirissä. Voittamaan pitäisi pystyä, muuten tulee tukalat oltavat. Kolmannesta ottelusta saatiin täyspotti, kun Ganali Helme kaatui 20-0 pistein. Jälleen ratahoidon aiheuttaman tauon jälkeen oltiin ratkaisuhetkillä vaisuja, TKK:n ykkösjoukkue nousi sillasta 16-4 voittoon. Viimeiseen otteluun vastaan asettui All Stars, joka ilman ykköstykkiään Niko Oksasta taisteli edellisestäkin pelistä hienon voiton ja vaikutti tulevan henki päällä myös viimeiseen peliin. Mutta All Stars olikin poikkeuksellisen vaisu, jonka TPS sai hyödynnettyä 18-2 voitolla. Tämä voitto tuli tärkeään paikkaan ja nosti kierroksen jälkeisen tunnelman kuitenkin tyydyttävälle tasolle.

Sarjataulukko 1.kierroksen jälkeen

Valaranta kierroksen ylivoimainen pelaaja

Samu Valaranta otti koko TPS:n reppuselkään viikonloppuna ja miestä onkin enimmäkseen       kiittäminen siitä, että pysyttiin otteluissa pisteissä kiinni. Samu urakoi koko viikonlopun 11 sarjaa keskiarvolla 237.55 ollen ylivoimaisesti paras koko liigassa. Ohi taskun menneet avausheitot voi melkein laskea yhden käden sormilla. Muut pelaajat väläyttelivät aika ajoin isojakin sarjoja, mutta kaikille muille tuli myös heikkoja hetkiä. Montaakaan helppoa missiä ei onneksi nähty, josta kertoo se, että TPS:n joukkuekeskiarvo oli viikonloppuna 1047,55. Tämä oli koko liigan joukkueiden kolmanneksi paras ja pitkässä juoksussa tason pysyessä alkaa pisteitä satamaan laariin enemmänkin. Seuraava kierros keilataan kuukauden päästä Tampereella.

Suuri kiitos kannustamaan saapuneelle yleisölle!

Linkki Suomen Keilailuliiton uutiseen miesten SM-liigasta

 

Samu Valaranta kierroksen pelaaja 237,55 keskiarvolla