Keilailun SM-liiga jatkuu Talissa

Näin kevään kynnyksellä keilaajat valmistautuvat kilpailukauden loppupuolen koitoksiin. TPS:n keilaajille tärkeimpiä kilpailuja ovat ainakin SM-liigan viimeinen kierros, juniorien EM-kilpailut ja eri luokkien SM-kilpailut. Tulevana viikonloppuna miesten ja naisten SM-liigaa keilataan Helsingissä Talin keilahallissa. Juniorien EM-kilpailut puolestaan pelataan 24.3-2.4.2018 välisenä aikana Tanskan Aalborgissa.

300-sarjoja TPS:n keilaajat ovat alkuvuodesta tehneet mukavaan tahtiin, yhteensä yhdeksän kappaletta. Tekijöinä ovat kunnostautuneet Jesse Kallio, Samu Valaranta, Jere Oksanen, Juuso Rikkola ja Kai Hilden. Seuran 300-tilastoja voit tutkailla täältä Hall Of Fame-sivulta.

SM-liigassa vain voitettavaa

TPS:n miesten joukkue nousi Lahden SM-liigakierroksella yhdeksänneltä sijalta kuudenneksi. Eroa pisteissä on viidenteen sijaan 15 pistettä, neljänteen 29 pistettä ja kolmanteen, eli viimeiseen mitalipelipaikkaan, tasan 50 pistettä. Teoriassa tuo kolmas sija on saavutettavissa huippuhyvällä viikonlopulla, vaikka paljolta kuulostaakin. Miesten kokoonpano Talin kierroksella on Samu Valaranta, Jere Oksanen, Karri Oksman, Jarno Marjakangas ja Juuso Rikkola.

Naisten joukkue lähtee Taliin koostumuksella Jenna Rytkönen, Emmi-Noora Roos, Tiia-Maria Roos, Essi Pakarinen ja Teea Mäkelä. Käytännössä naiset pelaavat sijoituksista neljä-kuusi. Eroa edellä oleviin Naseviin on 30 pistettä ja takana vaanivaan Cherryyn 44 pistettä. Mitalipelit ovat karanneet saavuttamattomiin, mutta myöskään putoamisuhkaa ei ole.

Lassi ja Peppi juniorien EM-kilpailuihin

Liigakokoonpanoista puuttuvat Lassi Aalto ja Peppi Konsteri matkaavat puolestaan Tanskan Aalborgiin keilaamaan arvokisamitaleista. Lassilla on takana jo yhdet juniorien EM-kilpailut, Pepille kisat ovat ensimmäiset. Runsaasti kilpailukokemusta molemmilta tietenkin löytyy, joten tuskinpa EM-radat ylipääsemätöntä jännitystä luovat kummallekaan. Lassi ja Peppi kertovat koko kauden tähtäimenä olleen luonnollisesti EM-kilpailut ja niihin on myös valmistauduttu pidemmän aikaa.

Pepille ensimmäisien EM-kilpailuiden tavoitteena on ylittää oma tasonsa. Mitalitavoitteena on henkilökohtainen mitali ja toki siinä ohessa pari- ja joukkuekilpailuista mitalit. Lassille toisien EM-kilpailuiden tavoitteena on myös henkilökohtainen mitali ja viime EM-kilpailuissa saavutetun joukkuehopean kirkastaminen kultaiseksi mitaliksi. Toivotamme koko Suomen juniorijoukkueella runsaasti menestystä EM-radoilla.