SM-liigan päätöskierros

Talin keilahallissa Helsingissä keilattiin 24-25.3 miesten ja naisten SM-liigan viimeiset kierrokset. Miesten sarjassa TPS lähti kuudentena tavoittelemaan edelläolevia joukkueita, teoriassa kolmas sija oli mahdollinen saavuttaa. Naisten sarjassa TPS:n sijoitus tulisi olemaan viides tai kuudes ilman täydellistä katastrofia, joka nyt tässä tapauksessa vaatisi esimerkiksi norovirusepidemian tai muuta sellaista vähemmän hauskaa. Noh, onneksi näiltä vältyttiin.

Lauantaina miesten joukkue aloitteli viidellä pelaajalla, siis ilman vaihtomiestä pelaten, napsuttelemalla 16-4 voitot All Starsista ja Joe’s Goldista sekä kolmannesta pelistä 18-2 Patterista, joka olikin yksi viimeisen kierroksen päävastustajista. Lounaan jälkeen voitot tuli neljännestä pelistä Rännimestareista 18-2 ja kuudennessa pelissä taipui Bay 16-4. Mutta mutta, viides peli Grankulla Bowlarea vastaan kääntyi vastustajalle 16-4. Yllättäen päivän lopussa oltiinkin enää 14 pistettä kolmannesta sijasta ja lauantain parhaana joukkueena oli kiva siirtyä iltapalan kautta nukkumaan.

Naisten lauantai alkoi puhtaalla 16-0 voitolla Turun Urheiluliitosta, mutta sitten kolmesta seuraavasta pelistä pistesaalis oli tasan yksi piste tasapelisarjasta Cherrya vastaan. Lounaan jälkeen 14-2 voitto Smashista, sitten taas heikommat pelit Giantsia ja Nasevia vastaan, neljä pistettä niistä. Kuitenkin sen verran kaavittiin pinnoja, että mitään muutosta ei sijoituksissa tapahtunut.

Naisten sunnuntai alkoi taas mukavasti 13-3 voitolla Nasevista. Toisessa ottelussa GB vei pinnat 14-2, mutta sitten palattiin voittokantaan Smashia vastaan käydyssä ottelussa pisteen Turkuun 14-2. Seuraavien neljän ottelun saldona tuli 40 pinnaa, ainoastaan Cherry vei pisteet 16-0. Viimeisessä ottelussa kaatui kärkikolmikosta Lahden Bay 12-4. Naisten joukkueelle sunnuntain kolmas sija ja sarjataulukossa sijoitus hienosti viides. Nuorelta TPS:n joukkueelta hieno suoritus ja sijoitus, vaikka kausi ei ole ollut kaikista helpoin.

Miehet joutuivat sunnuntaina kahden jyrän alle heti aamulla. Nimittäin keilailun sujuessa tuloksellisesti hyvin, TKK ja Mainarit eivät pisteitä TPS:lle myöntäneet neljää enempää. Se on harmillista, koska TPS:n joukkue olisi kyllä palkinnon hyvästä keilailusta ja asenteesta ansainneet, mutta ei voi mitään. Kolmesta viimeisestä pelistä otettiin kuitenkin 46 pistettä, jolla saavutettiin koko viikonlopun kakkospaikka ja sarjataulukossa viides sija. Kahden viimeisen kierroksen noususuhdanteinen peli näytti sen, että joukkue oli vahva ehdokas mitalipeleihin tälläkin kaudella. Matka vain loppui kesken.