Tammikuun satoa

Vuoden alkajaisiksi lyötiin tiskiin perinteiset suuremman luokan keilailuturnaukset eli Tukholman AIK International Tournament, joka oli ensimmäistä kertaa EBT-tourin osakilpailun statuksella, ja Helsingin Talin keilahallissa keilattava Ballmaster Open, jossa on jaossa EBT- ja PBA-tittelin lisäksi yli 80 000 euroa palkintorahaa.

Molemmissa kilpailuissa kävi TPS:n keilaajia karsintoja pelaamassa ja parempi menestys tuli tänä vuonna AIK-turnauksessa, jossa Jesse Kallio selviytyi niukasti finaaliin ns.Early Bird-eristä ja Peppi Konsteri keilasi naisten B-finaalissa huipputason naiskeilaajia vastaan. Mukana B-finaalissa olivat muunmuassa PWBA ammattilaiskeilaaja Diana Zavlajova, Ruotsin maajoukkuekeilaajat Nina Flack ja Ida Andersson sekä juuri MM-kilpailuista palannut Suomen maajoukkuekeilaaja Eliisa Hiltunen.

Peppi suoriutui finaalissa hienosti ja lopullinen sijoitus naisten B-finaalissa oli viides. Jesse Kallio ei yksinkertaisesti ehtinyt matkustaa finaaliin, koska finaalipaikka selvisi vasta myöhään illalla.

Peppi JunnuTourilla voittoon

Raision keilahallissa käytiin JunnuTourin osakilpailu, joka oli tulostasoltaan korkea ns.high scoring-kisa. Poikien kilpailussa Bay-seuraa edustava Emil Strömberg latoi tauluun kuuden sarjan tuloksen 1548 ja finaalirajaksi muodostui 1286 tasoituksilla. Tyttöjen karsinnassa parhaat pisteet heitti Mila Nevalainen Juvel-Teamista, puhtaana 1307 ja tasoituksilla yli 1400.

TPS:n junorikeilaajista finaalin keilasivat Lassi Aalto, Peppi Konsteri ja Tiia-Maria Roos, niukasti tyttöjen finaalista karsiutui Teea Mäkelä. Finaalin ensimmäisessä osiossa Lassi määräsi suunnan ja vauhdin keilaten viiteen sarjaan puhtaan tuloksen 1171, samoin teki Peppi tyttöjen finaalissa puhtaalla tuloksella 1146 viiteen sarjaan.

Pudotuspeleissä Peppi pudotti ensin Marjaana Hytösen PeBo:sta ja loppuottelussa Peppi voitti GB:n Anastasiy Fedorovan niukasti kahdella pisteellä. Ja osakilpailun voitto ratkesi siinä, kannu kotiin!

Lassi voitti semifinaalissa GB:n Pyry Puharisen, mutta oli sitten voimaton keravalaista Juho Havankoa vastaan. Hieno kakkossija Lassille hyvän kilpailun päätteeksi.

Miesten ja naisten SM-liigakierrokset

Naisten liigakierros keilattiin Raision keilahallissa, joten kotietua oli TPS:n naisjoukkueellakin hieman. Joukkueessa keilasivat tällä kierroksella Emmi-Noora Roos, Leena Tammisto, Peppi, Konsteri, Teea Mäkelä ja Tiia-Maria Roos. Flunssa- ja kuumeilukausi iski myös meidän joukkueeseemme, mutta urheasti naiset taistelivat kaksi pitkää päivää. Pelitapana oli tällä kierroksella mies-miestä vastaan. Lauantaina otteluvoittoja tuli neljä ja sarjavoitot päälle, sunnuntaina otteluvoittoja tuli kaksi ja sarjavoitot siihen päälle. Sijoitus kuuden pelatun kierroksen jälkeen on viides. Neljännellä sijalla oleviin Raision Naseviin on matkaa 30 pistettä ja takana väijyy Cherry, kuitenkin jo 44 pisteen takaa-ajo matkalla. Tarkemmat otteluraportit löytyvät Suomen Keilailuliiton nettisivuilta.

Miehet matkasivat liigakierrokselle Lahteen. TPS:n sijoitus oli ennen Lahden kierrosta yhdeksäs, mutta sarjan keskikasti oli äärimmäisen tasainen eikä kolmas sijakaan ollut kuin 40 pisteen päässä. Myös miesten pelitapa oli mies-miestä vastaan. Joukkueessa keilasivat Jesse Kallio, Jarno Marjakangas, Jere Oksanen, Lassi Aalto, Juuso Rikkola ja Samu Valaranta. Lauantaina otteluvoittoja kertyi neljä kuudesta ottelusta ja sunnuntaina kolme otteluvoittoa viidestä ottelusta. Yhtään ottelua ei hävitty nollille, vaan sarjavoittoja sitten napsittiin hävityistäkin otteluista. TPS nousi sarjataulukossa sijalle kuusi ja saatiin hieman nykäistyä eroa seitsemäntenä olevaan JoesGold:iin. Kolmanteen sijaan on matkaa tasan 50 pistettä, joka on teoriassa mahdollista ottaa kiinni. Neljäs sija on vain 29 pisteen päässä. Miesten liigakierroksen makoisat otteluraportit kuvien kera löytyvät myös Suomen Keilailuliiton nettisivuilta.

Samu Valaranta valittiin Varsinais-Suomen parhaaksi keilaajaksi

Tammikuun lopulla saatiin vielä mukavia valintauutisia TPS-leiriin. Samu Valaranta valittiin Varsinais-Suomen parhaaksi keilaajaksi vuodelta 2017. Valinnat tekee vuosittain Turun Urheilutoimittajien Kerho ry.

Maajoukkueiden päävalmentaja Jarmo Ahokas päivitti maajoukkuevalmentajien kanssa maajoukkueryhmät, joista löytyy useampi TPS:n keilaaja. Miesten maajoukkueryhmästä on Juuso Rikkola ja junioripojissa Lassi Aalto. Nuorten naisten maajoukkueryhmään kuuluvat Peppi Konsteri, Teea Mäkelä ja Tiia-Maria Roos. Peppi Konsteri jatkaa myös juniorityttöjen maajoukkueryhmässä. Maajoukkueiden seurantaryhmään valittiin Samu Valaranta ja Essi Pakarinen.

Lopuksi vielä tuore uutinen Ranking-kiertueelta. Kolmas ja viimeinen osakilpailu keilattiin viikonloppuna Talissa, jossa paras TPS:n keilaaja oli Jarno Marjakangas sijalla kymmenen. Ranking-kiertueen 32:n pelaajan kiertuefinaali keilataan Lahdessa 11.3. Mukana finaalissa ovat TPS:n Juuso Rikkola, Samu Valaranta ja Jarno Marjakangas.

Samu Valaranta Varsinais-Suomen paras keilaaja 2017.