TurunPugin kanssa kohti Tamperetta ja keilailun SM-kilpailuja 2024.

(Kuvat: TurunPug/Rabbit Visuals oy, Jarnon kuva/Janne Hirvensalo)

Turkulainen suosittu striimaaja TurunPug sai marraskuussa puhelun, jossa Sami Konsteri esitti miehelle haasteen osallistua Tampereella järjestettäviin keilailun vuoden 2024 SM-kilpailuihin ja tavoitella loppukilpailupaikkaa B-tason 40 parhaan joukossa. Mitä TurunPug vastasi se selviää kohta.

Haaste sai alkunsa pitkäaikaisten ystävien Samin ja TPS Keilaajien puheenjohtajan Jarno Marjakankaan pohtiessa yhdessä keinoja kasvattaa ihmisten tietoutta kilpakeilailusta ja seuratoiminnasta, ja markkinoida keilailua sen ajanmukaisilla vahvuuksilla kaikille sopivana sekä monipuolisena ajanvietteenä ja harrastuksena. Keilailun vahvuudet ja potentiaali on tarkasti molempien tiedossa 40 vuoden kokemuksella laajasti keilailun parista. He olivat käyneet keskusteluja aiheesta jo vuosia ja molemmilla oli ajatuksia siitä, että millaisia asioita voisi ja pitäisi tehdä. Pitkään kytenyt tekemisen tarve ja into sekä jaettu huoli jatkuvasti kuihtuvasta kilpakeilailusta ja seuratoiminnasta sai Samin ja Jarnon ryhtymään yhdessä toimeen syksyn 2023 aikana. Molemmilla on osaavat ja monipuoliset verkostot, jotka päätettiin pyrkiä yhdistämään suomalaisen keilailun hyväksi. TurunPug-keilailuhaaste sai valtavan inspiraation Janne Murron kehittämästä Keilailukornerista, jossa Youtube-kanavalla kuvataan Jannen matkaa B-luokan keilaajasta Suomen huipulle 500 päivän aikana.  

TurunPugin vastaus oli, että ehdottomasti lähdetään tekemään haastetta. Lajina keilailu oli TurunPugille hieman tuttu hänen tehtyään Timo Revon kanssa muunmuassa kaksi keilailuaiheista podcastia aiemmin. Haastetta lähdetään taklaamaan maanantaina 11.joulukuuta kolmikon matkatessa Helsingin Kallioon Fun Bowling-keilahalliin, jossa Pasi Uotilan kanssa laitetaan TurunPugin keilailuvälineet kuntoon. Haastetta ja matkaa kohti Tampereen SM-kilpailuja voi seurata TurunPugin Twitch-kanavalta. Kanava on ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä, mutta toivottavasti moni keilaajakin ottaa Turunpugin kanavan seurantaan ja tilaukseen. Ota seurantaan myös Keilailukorneri.