TPS:n keilaajien menestyksekäs vuosi päättyi Turun mestaruuskilpailuiden mitalisateeseen

Yksi keilailukauden perinteistä Turussa on päättää kuluvan vuoden kilpailut Turun mestaruuskilpailuihin, joissa ratkotaan eri tasojen henkilökohtaisen-, parijoukkue- ja nelimiehisjoukkukilpailuiden mestaruudet. Tänäkin vuonna TPS Keilaajat menestyivät mestaruuskilpailuissa hyvin, ellei jopa ennätyksellisti mitattuna mitalimäärissä. Mestaruuksia saavutettiin lähes kaikissa sarjoissa, joka kertonee myös siitä, että TPS Keilaajat on tällä hetkellä keilailuseura kaikentasoisille ja -ikäisille keilaajille sukupuolesta riippumatta. Mainospuheet sikseen ja tulosten kimppuun…

Miesten MA-sarjassa henkilökohtaisen mestaruuden voitti syksyn ajan voitontahtoa mestaruuskilpailuihin kerännyt, pitkän harrastusuran keilailun parissa tehnyt, Tero “Mestari” Virtanen. Tero pyyhki ennakkosuosikeilla keilaratojen parketista valmistettua vauhtirataa viimeistään siinä vaiheessa, kun heitti uransa kolmannen 300-sarjan finaalin neljänteen sarjaan. Viimeisen kaadon jälkeen nähtiin sellainen tuuletus, että siinä kalpenee kaikkien 26:n tänä vuonna seuran jäsenten tekemien 300-sarjojen “tuuletukset” yhteensä. Tero myönsikin tekevänsä 300-sarjoja harvakseltaan siksi, että niillä on tarkoitus ainoastaan murskata vastustajien selkärangat, huvikseen ei kannata tehdä. Kolmoisvoiton TPS:lle varmistivat Henry Laine hopealla ja Jere Oksanen pronssilla. MA-parikisasta kolmoisvoitto TPS:lle, nelimiehiskisaan ei parhaita joukkueita saatu aikataulusyistä johtuen yhtäaikaa radoille, joten siellä meni mitalit muille.

Naisten MAB-mestaruudesta tuli hyvää vääntöä, jossa TPS:n naisten väliin löi kiilaa pari muiden seurojen edustajaa. Lopulta loppuottelussa kohtasivat Teea Mäkelä ja Peppi Konsteri. Kultamitalin otti tällä kertaa Teea, Pepille hopeaa, Heidi Kivikoski Turun Urheiluliitosta pronssia.  Naisten MAB-parikilpailusta TPS:lle kultaa ja hopeaa sekä naisten kaikkien luokkien nelimiehiskilpailusta kultaa. Naisten CD-luokkien henkilökohtaisen mestaruuden voitti TPS:n Jenna Rytkönen, joka joutui ahtaimmalle loppuottelussa ikisuosikki Seija Nurmea vastaan.

Miesten B- ja CD-tasolta ei henkilökohtaista menestystä tänä vuonna herunnut, mutta CD-parikilpailusta hunajaa tuli sitten kultamitalin muodossa, kun varttuneemmat Mauno Kaseniemi ja Rauli Ottila lapioivat mestaruuteen riittävän tuloksen. Ja CD-nelimiehiskilpailussa TPS sijoittui hienosti hopealle joukkueella Kaseniemi, Ottila, Granlund ja Hytti.

Junioripojissa henkilökohtaisen mestaruuden voitti TPS:n Lassi Aalto ja parikilpailun Lassi voitti yhdessä Sami Muuriaisniemen kanssa. Toiseksi parikilpailussa tulivat TPS:n Matias Mäkilaine ja Nuutti Laaksonen. Juniorityttöjen puolella TPS:lle tuli kolmoisvoitto järjestyksessä Peppi Konsteri, Teea Mäkelä ja Tiia-Maria Roos. Juniorityttöjen parikilpailun kultamitalin voittivat Peppi ja Teea.

Seniorien puolella TPS:n menestyksestä vastasi tuttu nainen, Leena Tammisto, joka voitti seniorinaisten henkilökohtaisen Turun mestaruuden. Miesten puolella parhaiten sijoittui Rauli Ottila, jääden niukasti neljänneksi. Onnittelut kaikille mitalisteille!

Ennätysmäärä 300-sarjoja TPS:n keilaajille

Vuonna 2017 on TPS:n keilaaja onnistunut tekemään keilailun täydellisen 300-pisteen sarjan yhteensä 27 kertaa. Se on uusi seuran ennätysmäärä 300-sarjoja yhden vuoden aikana, vuonna 2016 täydellisiä sarjoja saavutettiin 20 kertaa. Ennätystalkoissa ovat kunnostautuneet Samu Valaranta seitsemällä 300-sarjalla, Jesse Kallio kuudella,  Juuso Rikkola, Jere Oksanen ja Jarno Marjakangas kolmella 300-sarjalla kukin, Lassi Aalto kahdella ja yhden 300-sarjan ovat tehneet Kai Hildén, Tero Virtanen ja Tiia-Maria Roos.

Erikoisempia 300-sarjoja poimiakseni nousee yksi ylitse muiden vuonna 2017, nimittäin Tiia-Maria Roos teki ensimmäisenä naiskeilaajana TPS:ssa 300-sarjan. Tämä tapahtui Tukholmassa AIK-turnauksessa 6.1.2017. Jesse Kallio ja Samu Valaranta onnistuivat tekemään kaksi 300-pisteen sarjaa saman pelin aikana, joka on yhä harvinaista herkkua.

Kansallisten ja kansainvälisten arvokilpailuiden mitalimäärä on myös vuoden 2017 aikana ollut huikea. TPS:n keilaajat ovat saavuttaneet mitaleita tänä vuonna miesten SM-kilpailuista ja nuorten ja juniorien SM-kilpailuista. Kansainvälisiä mitaleita on saavutettu juniorien EM-kilpailuista, seniorien EM-kilpailuista ja nuorten PM-kilpailuista. Hyvällä itsetunnolla voi todeta vuoden 2017 olleen ehkä menestyksekkäin vuosi TPS Keilaajien historiassa. Seuramme keilaajien saavutuksia voitte käydä tutkimassa verkkopalvelun Hall Of Fame-sivulta.

TPS Keilaajat ry toivottaa kaikille rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!