Naisten joukkue kohensia asemiaan SM-liigassa

Keilailun SM-liigassa keilattiin helmikuun alussa Helsingissä ja Turussa sarjan puolivälin jälkeiset kierrokset. Miesten joukkue lähti viidenneltä sijalta ja naiset takaa-ajoon seitsemänneltä sijalta. Naisten tilanne oli ennalta hieman huolestuttava, sillä joukkueeseen saatiin tarvittavat neljä pelaajaa koko pitkäksi viikonlopuksi eikä siis vaihtopelaajaa lainkaan.

TPS:n naisilla mainiot kierrokset

Naisten SM-liigassa keilaa kahdeksan joukkuetta ja yhtenä päivänä tulee joukkueelle seitsemän ottelua, joten naiset käytännössä keilaavat viikonloppuisin kaksi täyttä kierrosta. TPS:n naiset saivat launtaihin räjähtävän lähdön 16-0 voitolla jumbojoukkue Eagle Teamista. Otteluvoittoja tuli neljä eikä yhtään tappiota nollille. Naisten pisteet lauantailta olivat 60 ja sillä tavoitettiin kuudentena olevaa Smashia liki 20 pistettä. Päivän paras TPS:n keilaaja oli Marjaana Hytönen.

Sunnuntai alkoi kahdella voitolla, joista toinen oli Smashia vastaan 14-2 voitto TPS:lle. Sunnuntain pistepotti oli hitusen lauantaita komeampi 62 pistettä, jolla saatiin jo hieman eroakin nyt perässä seuraavaan Smashiin. Sunnuntain paras TPS:n keilaaja oli Jenna Rytkönen. Joukkueessa keilasivat Marjaanan ja Jennan lisäksi Teea Mäkelä ja Reetta Neuvonen. Sarjataulukossa TPS on nyt sijalla kuusi.

Miesten joukkue yhä mukana mitalitaistossa

TPS:n launtai oli vaisu. Jo ensimmäisessä pelissä tuli harmillinen tappio Patterille 16-4. Toiseen peliin saatiin henki päälle ja 18-2 voittoon, mutta kaksi seuraavaa ottelua hävittiin. Hyvällä mentaliteetilla kaksi viimeistä peliä hoidettiin kotiin ja päivän kuudesta ottelusta 60 pistettä.

Sunnuntaina aloitettiin voittamalla Ysisata 16-4. Kahdesta seuraavasta pelistä tuli saman verran pataan molemmissa. Tauolle siirryttiin hieman hämmentyneissä tunnelmissa. Mutta jälleen kahteen viimeiseen peliin löytyi lisävaihde. Rennosti voitto Joe’s Goldista 20-0, joka kohensi tunnelmaa ja viimeisen ottelun 16-4 voitto oli mainio päätös kierrokselle. Tosin viimeinen matsi oli äärimmäisen tiukka ja TPS nousi ahdingosta dramaattiseen voittoon, jossa Juuso Rikkola ratkaisi joukkuesarjan voiton ja kymmenen pistettä kotijoukkueelle. Sijoitus ennen viimeistä kierrosta on viides. Ero kolmanteen kasvoi 28 pisteeseen, mutta sarjan kakkonen GB tuli vastaan eikä ero ole enää kuin 34 pistettä. Joukkueessa keilasivat Juuso Rikkola, Jere Oksanen, Samu Valaranta, Tony Ranta, Jesse Kallio, Jarno Marjakangas ja Karri Oksman. Sarjataulukkoon täältä.

Tony Ranta seuraa Jere Oksasen suoritusta.