Keilailun miesten SM-liiga saapuu Turkuun

Keilailun SM-liigaa keilataan tulevana viikonloppuna Turussa ja Helsingissä. Miesten liigan kolmas kierros pelataan Kupittaan keilahallissa Turussa, lauantaina alkaen klo 11 ja sunnuntaina klo 10. Olosuhteeksi Kupittaalla on valittu WTBA London, joka on 44 jalkaa pitkä hoito, jossa kokonaisöljymäärä on 26.68 ml. Pelialue asettunee keilaradan keskiosaan ja tulostason voi arvioida nousevan kohtuullisen korkeaksi, kun radalla on valtakunnallinen miesten kärkikaarti. TPS:n miesten joukkue on tällä hetkellä sarjassa viidentenä aivan iskuetäisyydellä kärkijoukkueisiin. Ainoastaan sarjaa johtava Mainarit ovat karanneet hieman muilta joukkueilta. Fiilistä tulevaan kierrokseen haetaan jo perjantaina, kun miesten liigajoukkue sekä muita TPS Keilaajien jäseniä ovat menossa kannustamaan HC TPS:n joukkuetta voittoon Helsingin IFK:sta.

TPS:n naiskeilaajien SM-liiga jatkuu viidennellä ja kuudennella kierroksella Helsingissä, Talin keilahallissa. Olosuhteena Talissa on WTBA Mexico city, joka on pituudeltaan 43 jalkaa. Öljymäärä radalla on 25.49 ml. Naisten joukkue joutuu lähtemään matkaan neljän keilaajan voimin, joka tarkoittaa jokaiselle pelaajalle seitsemää ottelua per päivä. Naisten sarjassa tilanne on se, että TPS löytyy sijalta seitsemän ja tähtäimessä on nousta kuudentena olevan Smashin lähettyville ennen viimeisiä kierroksia.

Marjaana Hytönen voittoon Junnu Tourilla

TPS:n Marjaana Hytönen voitti ja Teea Mäkelä oli toinen Junnu Tourin Rauman osakilpailussa tammikuun 20.päivä. Molemmat selvittivät ensin tiensä karsinnasta finaaliin ja finaalissa voittivat välierävastustajansa. Loppuottelussa Hytönen oli Mäkelää terävämpi ja voitti yhden sarjan ottelun. Poikien puolella ei valitettavasti ole tänä vuonna nähty yhtään TPS:n juniorikeilaajaa.

Vuoden European Bowling Tourin avannut Ballmaster Open keilattiin perinteisesti Talin keilahallissa tammikuun alussa. Turnaukseen osallistui 538 keilaajaa Suomesta ja muualta maailmasta, lienee liki 20 eri maasta. Mukana oli huippukeilaajia Euroopasta ja etenkin naiskeilaajien maailman huippunimet Singaporesta, Yhdysvalloista, Japanista ja monesta muusta maasta saapuivat turnausta pelaamaan. Tänä vuonna miesten PBA ammattilaiskiertueella oli valitettavasti päällekkäisiä turnauksia, joten aivan ammattilaisten kovinta kärkeä ei paikalla nähty. Suomalaiset olivat jälleen hienosti mukana kärkikamppailussa taistelemassa yli 80 000 euron palkintopotin jakamisesta ja etenkin 10 000 euron ykköspalkinnosta. TPS:n Jesse Kallio eteni aina TV-pudotuspeleihin saakka eli neljän parhaan keilaajan joukkoon. Välierässä Jesse putosi Singaporen Cherie Tanille ja lopullinen sijoitus oli neljäs. Koskaan aikaisemmin ei TPS:n keilaaja ole näin korkealle arvostetussa Ballmaster Openissa edennyt, joten senkin puolesta aivan mainio saavutus Jesseltä.