Lassi Aalto Junnu Tour-osakilpailu voittoon Seinäjoella

Kauden 2016-17 viides Junnu Tour-osakilpailu keilattiin Seinäjoen modernissa ja viihtyisässä Squash & Bowling Center-keilahallissa. Yhteensä 55 poikaa ja 30 tyttöä oli lähtenyt kuuden sarjan karsinnan kautta hakemaan paikkaa osakilpailufinaalissa.

TPS:n juniorit joukolla finaaliin

Turun Palloseuran juniorikeilaajista Seinäjoelle oli matkannut seitsemän, Lassi Aalto, Markus Sihvo, Peppi Konsteri, Teea Mäkelä, Essi Pakarinen, Emmi-Noora Roos ja Tiia-Maria Roos sekä juniorien vanhempia kyyti- ja huoltojoukkoina. Mitä ilmeisimmin osa TPS:n porukasta sai yösijan ja erinomaista ruokahuoltoa Kurikan suunnalta, näillä eväillä on yleensä keilailukisoissa pärjätty aika hyvin.

Essi Pakarinen keilasi ainoana TPS:n juniorina lauantaina karsinnassa finaalituloksen 1165. Sunnuntaina vuorostaan Peppi Konsteri ja Teea Mäkelä saivat kasaan tyttöjen finaaliin oikeuttavat pisteet sekä Lassi Aalto poikien finaaliin. Emmi-Noora Roos oli ensimmäinen tyttöjen finaalin ulkopuolella jäänyt tuloksella 1108, finaalirajaksi tosin jäi 1146. Tiia-Maria Roos keilasi tulosta vain viisi pistettä Emmi-Nooraa vähemmän ja oli kaksi sijaa alempana. Hyvä karsintasuoritus kuitenkin kaikilta. Markus Sihvon peli ei tällä kertaa ollut uomissaan pienen tauon jälkeen, mutta tästä on hyvä taas ponnistaa suurempiin lukemiin.

Lassi voittoon!

Poikien finaalin ensimmäisestä vaiheesta tulikin kovatasoinen, hurjinta kaatoiloittelua piti yllä Juho Havanko Keravalta, jonka tulos viiteen sarjaan oli hurja 1218. Toisena viiden sarjan jälkeen oli Tomas Käyhkö 1194, kolmantena Pyry Puharinen 1193 (40 tas.) ja neljäntenä Lassi Aalto 1158 (40 tas.). Tämä nelikko siis seuraavaan vaiheeseen pudotuspeleihin.

Tyttöjen finaalissa viiden sarjan jälkeen ykkösenä oli Riikka Hakala Lahden Bay:sta tuloksella 1029, ainoana parituloksen ylittäneenä. Toiseksi kapusi Peppi Konsteri tuloksella 1000 (80 tas.), kolmanneksi Junnu Touria hallinnut Elice Piksilä GB 998 (40 tas.) ja neljäntenä pudotuspeleihin mukaan Teea Mäkelä 974, joka oli yhden pisteen enemmän kuin Essi Pakarisen 973. Tiukkaa oli ja kolme TPS:n keilaajaa jälleen mukana pudotuspeleissä.

Tyttöjen pudotuspeleissä Peppi hallitsi peliä Eliceä vastaan ja voitti ottelun sarjoin 196-182 edeten loppuotteluun, jossa vastaan asettuisi Teean ja Riikan välisen ottelun voittaja. Heidän välinen yhden sarjan ottelu kulminoitui viimeiseen, kymppiruutuun. Molempien tehdessä muutaman tyhjän sarjaan ja Riikan viimeisen ruudun reikä antoi ratkaisun avaimet Teealle. Kymppiruudun ensimmäiseen taskusta jäi kymppikeila, jonka Teea paikkasi. Kaadolla voitto, yhdeksällä tasan ja muilla tappio, oli tilanne ennen viimeistä heittoa. Valitettavasti kolme keilaa jäi pystyyn ja näin Riikka loppuotteluun Peppiä vastaan. Loppuottelussa Riikka keilasi paremmin ja voitti sarjan 221-196. Lopulliset sijoitukset: 1. Riikka Hakala Bay 2. Peppi Konsteri TPS 3. Elice Piksilä GB 4. Teea Mäkelä TPS.

Poikien pudotuspeleissä Lassi kohtasi karsintaa ja finaalia hallineen Juho Havangon. Peli oli Lassilla hyvin hallussa eikä Juhosta ollut vastaamaan kaatorulettiin, joten Lassille voitto 249-209 ja paikka loppuotteluun. Kahden käden-heittotyylin taitajat Tomas Käyhkö ja Pyry Puharinen laittoivat ottelussan näytöstyyliin kaatoja jonoon, Pyryn viedessä ottelun voiton 264-235 sarjoin. Loppuottelussa Lassi ja Pyry aloittavat tasaisesti, mutta sarjan puolivälin jälkeen Pyry ajautui hankaluuksiin Lassin jatkaessa kylmänrauhallista kaatotehtailua. Sarjan valmistuttua voitiin todeta Lassin voittaneen loppuottelun sarjoin 236-198. Näin tuli se koko kauden haettu osakilpailuvoitto Lassille ja TPS:n juniorikeilaajille. Lopulliset sijoitukset: 1. Lassi Aalto TPS 2. Pyry Puharinen GB 3. Tomas Käyhkö Mainarit 4. Juho Havanko Kera

Onnittelut kaikille hienoista sijoituksista ja peleistä!

Junnu Tour jatkuu Varkaudessa maalis-huhtikuun vaihteessa, jonka jälkeen onkin vuorossa pääsiäisenä Talin keilahallissa pelattavat Juniorien Euroopan Mestaruuskilpailut. Näihin kisoihin liittyen tulossa TPS:n verkkopalvelussa joukkueeseen valittujen Essin, Teean ja Lassin ennakkotunnelmia.