Keilailun SM-liiga käyntiin Lappeenrannassa ja Turussa.

Tänään avattiin keilailun miesten ja naisten SM-liiga, TPS Keilaajat valmiina

TPS:n naisjoukkue aloitti SM-liigadebyyttinsä Lappeenrannassa vahvasti ottamalla kolmesta ensimmäisestä ottelustaan voitot. Ensimmäisessä pelissä kaatui hallitseva liigamestari Lahden Bay tuloksin 734-700, toisessa ottelussa ennakkosuosikkeihin kuuluva Lappeenrannan R-ABC 762-648 ja kolmannessa pelissä TPS voitti “paikallisvastustaja” Turun Urheiluliiton tuloksin 746-643. Kolmen ottelun jälkeen joukkue oli toisella sijalla. Ruokailutauon jälkeen ei voittoja enää herunutkaan. Nasevat Raisiosta (729-674) ja vahva voittajasuosikki Porin Giants (784-644) veivät TPS:sta voiton. Päivän viimeiseen peliin joukkue nosti tasoaan jälleen, mutta valitettavasti jäi jyrän alle, kun Tampereen Cherry voitti tuloksin 810-764. Päivän kuuden ottelun jälkeen kolme voittoa ja kolme tappiota, sijaluku hienosti viides. Joukkueenjohtaja Kai Hilden kommentoi tämän päivän pelejä:

– Päivä oli kaksijakoinen , taukoon saakka peli kulki mallikkaasti, mutta tauon jälkeen pelipaikka tuli meidän kannalta liian ylös. Se yllätti, ettei tauolla tehty ratahoitoa.

Naisten SM-liigassa ei tosiaan ratahoitoa tehdä, joka nyt pääsi debytanttijoukkueen hieman yllättämään, mutta jatkossa se varmaan muistetaan. Pelit jatkuvat sunnuntaiaamuna.

naisten sm-liiga kuva
TPS:n naiset Lappeenrannan SM-liigakierroksella, vasemmalta Peppi Konsteri, Essi Pakarinen, Leena Tammisto, Emmi-Noora Roos, Jessica Perämäki ja Teea Mäkelä.

 

Miesten joukkue avasi kauden Kupittaan keilahallissa

Turussa Kupittaan keilahallissa keilattiin miesten SM-liigan ensimmäinen päivä pelien alkaessa klo 11.00. TPS ajautui alussa vaikeuksiin kohtuullisen vaativissa rataolosuhteissa ja vastustaja Tampereen Keilakerhon kakkosjoukkueen ollessa heti vireessä, tuli alkuun tappio tuloksilla 915-1062. TPS:n joukkue pystyi kyllä hyviin tuloksiin kahdessa seuraavassa ottelussa, mutta vastustajat kykenivät torjumaan TPS:n yritykset nousta edelle. Tappiot tulivat Kouvolan AllStarsille 1091-1045 ja Kotkan Eagle Teamille 1085-1029. Tässä vaiheessa oltiin tuloslistalla viimeisenä ja se ei kyllä ollut aikomus. Ruokailu- ja radanhoitotauon jälkeen hyvä pelivire jatkui ja se palkittiin kahdella voitolla. Miesten SM-liiga keilataan ns.raskain pistein eli voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä nolla pistettä, jolloin nimenomaan voitoilla on merkitystä. Kaivatut ja ansaitut voitot siis Varkauden Ysisadasta 1048-906 ja vähän niukemmin Lohjan Rännimestareista 990-988. Viimeisessä ottelussa Helsingin Grankulla Bowlaren pelaajilla kramppasi joku paikka pahemman kerran ja kylvettivät TPS:aa päivän isoimmalla sarjalla 1116-1009, toki GB pelasi muutenkin hienon päivän. Päivä päättyi tappioon, mutta joukkueen kapteeni Jesse Kallio uskoo joukkueen nousevan huomenna myös useampaan voittoon:

–  Alussa oltiin puolitoista sarjaa ihan hukassa ja keilattiin huonosti. Mutta sen jälkeen ok peliä pääsääntöisesti, voittoja tuli siihen nähden valitettavan vähän. Huomenna jatketaan samaan malliin mitä tänään pelattiin loppupäivä, niin pitäisi voittojakin alkaa tulemaan, koska tänään oli kolmanneksi paras keskiarvo, Kallio toteaa.

miesten sm-liiga kuva
TPS:n miehet tiukassa ottelussa Kotkan Eagle Teamia vastaan.

Joukkueessa pelasivat: Jesse Kallio, Samu Valaranta, Juuso Rikkola, Aleksi Rantala, Henry Laine, Jere Oksanen ja Karri Oksman.

Pelit jatkuvat Kupittaan sunnuntaiaamuna klo 9.00

Miesten kakkosjoukkueella myös vaikeaa voittaa otteluja

Miesten kakkosjoukkueen valtakunnansarjakierros pelattiin Porin keilahallissa. Joukkue pelasi kaikki viisi otteluaan tuloksellisesti mukavasti, sarjatulosten sijoittuen neljällä miehellä 714-791 väliin. Silti voittoja saatiin kerättyä vain kaksi, vaikka joukkueen keskiarvo oli kierroksen kolmanneksi paras. Nyt sijoitus on viides, kun lohkossa pelaa kuusi joukkuetta. Lohko on kuitenkin erittäin tasainen ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten ei ole syytä olla pettynyt. Joukkueessa pelasivat tänään Jere Turkia, Veli-Sakari Sihvo, Aki Roos ja Markus Sihvo.

Kaikkien TPS:n joukkueiden tulokset löydät täältä.