Kauden ensimmäinen SM-liigakierros pelattu.

Naisten SM-liigakierros samaan tyyliin

Lappeenrannassa naisten SM-liigassa TPS keilasi lähes identtisen päivän kuin lauantaina, ainakin voittojen osalta. Sunnuntaiaamun ensimmäisessä ottelussa kaatui Turun Urheiluliitto lukemin 643-618. Raision Nasevat kaatoivat TPS:n naiset toisessa ottelussa 762-660 ja voittojen tielle palattiin taas kolmannessa matsissa, kun Lahden Bay voitettiin hyvällä pelillä 770-717.

Tampereen Cherrya vastaan kyettiin pitämään tulos hyvänä, vaikka tappio tulikin tuloksin 780-761. Kahdessa seuraavassa pelissä TPS:n tulostaso romahti, jolloin sarjajohtaja Giants ja liigan kolmonen Grankulla Bowlare saivat helpot voitot. Giants vei ottelun 797-638 ja Grankulla Bowlare 812-642. Päivän viimeiseen otteluun saatiin hyvä tsemppi päälle ja voitto R-ABC:sta 715-644. Joukkueenjohtaja Kai Hilden kommentoi sunnuntain pelejä:

– Pelit menivät aikalailla samanlaisesti kuin eilen, kolmesta ensimmäisestä voitimme kaksi ja sitten oli vähän hiljaisempaa. Mutta mikä hienointa, saatiin kerättyä henki päälle viimeiseen otteluun ja voitimme sen. Voitimme tänään samat joukkueet kuin eilen eli Bay:n, Turun Urheiluliiton ja R-ABC:n.

Naisten SM-liigan tulokset

TPS:n naiset keilasivat hienon debyyttikierroksen SM-liigassa ja sijalta kuusi on hyvä jatkaa seuraavalle kierrokselle Tampereen Kaupin keilahalliin 15-16.10.

SM-liiga naiset kuva
TPS:n naisten tuulettelua voitto-ottelussa R-ABC:ta vastaan.

Miehet alkoivat voittaa pelejä Turussa

TPS:n miesten murheena oli lauantain jälkeen se, ettei voittoja napsunut tilille kuin kaksi, vaikka tuloksellisesti keilattiin hyvä päivä. Sunnuntaiaamuna ensimmäisenä vastaan asettui Ganali Helme Raumalta. Ottelu oli niukasti TPS:n hallinnassa, mutta ratkaisu nähtiin vasta viimeisten miesten viimeisessä ruudussa eli ankkureiden ratkaistavaksi ottelu meni. Raumalaisten ankkuri J-P Laiho teki viimeiseen ruutuun yhden kaadon, mutta toista ei tullut, joten arvokas voitto TPS:lle neljällä pisteellä 986-982. Tampereen Keilakerho vei toisessa ottelussa TPS:aa alusta saakka ja tappio kirjattiin lukemilla 1039-947. Fiilis miesten joukkueessa ehkä hieman laski hävityn ottelun myötä, varsinkin kun tiedettiin kolmen kovan vastustajan olevan vielä tulossa. Kolmanteen otteluun vastustajaksi asteli Lahden Bay, joka johti ottelua yli puolenvälin, mutta TPS nousi rinnalle ja ohi kaatojonoilla. Viimeisen ruudun trillerin ratkaisi TPS:n ankkuri Jesse Kallio tekemällä tuplan kymmenenteen ruutuun ja näin sulki oven Bay:n ankkurilta. Maukas voitto ennen taukoa teki terää.

Ruokailu- ja radanhoitotauon jälkeen aloitettiin, kuten säännöissä sanotaan, viidentoista minuutin lämmittelyajalla. Saattaa olla, että ratapari “avattiin” tyhmästi tai sitten tapahtui jotain muuta, mutta hankalaa oli TPS:lla ja Varkauden Mainareilla. Tämä ottelu voitettiin puhtaasti paikkaamalla paremmin kuin vastustajat ja vain sillä voitolla oli merkitystä, tulokset 923-848. Viimeiseen otteluun vastaan tuli Tapiolan Patteri. Pitkälti samalla kaavalla alkoi tämä matsi kuten edellinenkin ja pelaamalla ehjää peliä TPS otti johtoaseman heti alussa. Patteri ei oikeastaan päässyt hätyyttelemään, vaikka vähän peli lopussa herpaantui. TPS:lle reilu voitto 972-921. Sunnuntaipäivästä hienosti neljä voittoa, jolla sijaluku kohentui kuudenneksi. Sunnuntaiksi radoille tullut Jarno Marjakangas kommentoi päivää:

– Liigassa ei ole helppoa voittaa otteluja, tämän päivän voitot joukkue todella halusi voittaa. Jos ei halua ole, ei voittoja kyllä tule. Kaksi matsia käännettiin viimeisessä ruudussa voitoksi ja kaksi voitettiin nöyrästi paikkaamalla paremmin kuin vastustaja.

Miesten SM-liigan tulokset

Myös miesten seuraava SM-liigakierros keilataan Tampereella Kaupin keilahallissa 15-16.10.

SM-liiga miehet kuva
Henry Laine, Juuso Rikkola ja Samu Valaranta seuraavat Jesse Kallion suoritusta.