TPS:n keilaajia Espanjan auringon alla

Uuden vuoden 2017 alkajaisiksi palataan reilu kuukausi taaksepäin, marras-joulukuun vaihteeseen 2016. Joukko suomalaiskeilaajia matkasi Espanjan Torreviejaan pelaamaan V  City of Torrevieja International Open-turnausta. Matkaan lähti Turusta joukko nuoriso- ja juniorikeilaajia, mukana myös TPS:n Lassi Aalto, Peppi Konsteri, Henry Laine, Teea Mäkelä, Aleksi Rantala, Tiia-Maria Roos ja Markus Sihvo. Turkulaisten osalta matkanjohtajana hääri maajoukkuevalmentaja ja tuleva kilpailun voittaja Sami Konsteri apunaan Jari Mäkelä, joiden tehtävänä oli pitää puitteet kunnossa ratojen ulkopuolella ja auttaa nuoria keilaajia suoriutumaan parhaansa mukaan radoilla. Kyselin Samilta mietteitä reissusta ja miten Torreviejaan nyt tuli edes lähdettyä:

– ” Alunperin kilpailumatkalle piti lähteä pienemmällä porukalla, mutta kun kiinnostuneita alkoi tulla lisää, päätettiin järjestää reissusta pienimuotoinen maajoukkuetapahtuma junioreille ja nuorille keilaajille. Monet ensikertalaiset lähti mukaan, koska kilpailun tason tiedettiin olevan maltillinen ja periaatteessa kaikilla olisi mahdollisuus selviytyä turnauksen finaalipeleihin. Turnauksessa järjestettiin erikseen vielä B- ja C-finaalit, jotka houkuttelivat mukaan. Järjestelyt toimivat moitteettomasti ja meitä hyysättiin huolella, joten kilpailumatkalla oleminen oli helppoa ensikertaa ulkomailla kilpaileville.

Ulkomaan kilpailumatkoihin liittyy aina monia uusia asioita, kilpailussa vastustajat ovat uusia pääosin uusia kasvoja, keilahalli entuudestaan tuntematon ja olosuhteet radalla saattavat olla yllätyksellisiä. Mitä mielestäsi juniorikeilaajat matkasta saivat irti?

– “Hyvää kokemusta juniorit saivat, koska kaikilla oli mahdollisuus jonkinasteiseen menestykseen. Monilla silmät avautuivat, että ei ulkomailla sen kummempaa ole keilata, pitää vaan keskittyä olennaiseen“, Konsteri toteaa.

Juniorien maajoukkueryhmään kuuluva TPS:n Lassi Aalto kommentoi Torreviejan matkaa näin:

– “Oli mielenkiintoista lähteä keilaamaan kilpailua muualle kuin tuttuihin Turun ja lähialueen keilahalleihin, varsinkin kun lähdettiin ulkomaille. Oma keilaaminen ei sujunut odotusten mukaan, joten se oli pieni pettymys. Muuten reissu oli mukava ja toivottavasti tulee jatkossa lisää ulkomaan kilpailumatkoja.

TPS:n Lassi estonian open kuva
Lassi Aalto oli yksi TPS:n junnuista Torreviejassa, kuva Estonian Openista 2016.

Konsteri näytti muille keilaamisen mallia

Turnauksessa keilattiin kuuden sarjan alkukarsintaa reilun viikon ajan ja karsinnan parhaan tuloksen keilasi Sami Konsteri heti ensimmäisellä suorituksellaan, tulos 1424. TPS:n keilaajista finaaliin selviytyi kuuden sarjan karsintatuloksella 1396 Henry Laine ja Teea Mäkelä tuloksella 1301, joka sisältää naiskeilaajien saaman tasoituksen kahdeksan pistettä/sarja. Peppi Konsteri jäi finaalin ulkopuolelle yhdellä pisteellä ja Aleksi Rantala kahdella pisteellä, mutta Aleksi selvitti vielä itsensä finaaliin yhden sarjan Desperado-osiosta.

Finaalissa Konsteri ei ykköspaikasta luopunut ja näinollen kaikkien vaiheiden jälkeen pokkasi turnauksen voiton. Mainittakoon suomalaisten sijoituksista, Santtu Tahvanainen kolmas, Tomas Käyhkö viides ja Lauri Sipilä seitsemäs. TPS:n Henry Laine 13., Aleksi Rantala 14. ja Teea Mäkelä 21.

V City of Torrevieja International Open tuloksia tästä