TPS:n kaudelle mainio alku monella rintamalla

TPS:n keilailukausi 2020-2021 on alkanut varsinaisella ryminällä monella eri tasolla. Koronaviruspandemian vuoksi viime kauden loppupuolen isoja kilpailuita ja sarjapelejä joko siirrettiin tai keskeytettiin kokonaan. TPS:n miesten SM-liigajoukkue oli juuri ottanut liigan kärkipaikan haltuun Tampereen kierroksen jälkeen, joten keskeytynyt sarjakausi jätti paljon hampaankoloon.

Miesten SM-liiga

Miesten SM-liigan ensimmäinen kierros keilattiin Talin keilahallissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. SM-liiga ja muut valtakunnansarjat pelataan syksyllä kolmimiehisjoukkuein Suomen keilailuliiton tekemän päätöksen mukaan. TPS:n joukkueessa aloittivat kauden Samu Valaranta, Jesse Kallio, Tony Ranta, Juuso Rikkola ja varamiehenä Jere Oksanen.

Jos viime kaudella annettiin lopullinen myrskyvaroitus Tampereen kierroksella, niin tämä kausi aloitettiin varsinaisella hurrikaanilla. TPS hoiti homman niin, että joukkue voitti kaikki viikonlopun 11 ottelua joukkuetuloksin ja mies-miestä vastaan pisteet mukaanlukien keräsi viikonlopun 176 mahdollisesta pisteestä peräti 156. Tämähän on aivan huikea saldo, joka yllätti ehkä jotkut, mutta ei joukkueen pelaajia. TPS:n liigajoukkueen runko on pysynyt jo useamman vuoden lähes samana ja viime kaudelle joukkueeseen liittynyt Tony Ranta vahvisti taidollista ja henkistä kanttia sen verran lisää, että joukkue alkoi voittaa pelejä entistä enemmän. Myös TPS:n taustajoukot ovat vuosien työllä mahdollistaneet liigajoukkueelle entistä paremmat ja tukevammat puitteet keilata SM-liigaa.

SM-liigan toisella kierroksella matkattiin Kuopioon keilaamaan. TPS jatkoi Kuopiossa samalla kokoonpanolla kuin Talissa, joukkueessa keilasivat Jesse Kallio, Samu Valaranta, Tony Ranta, Juuso Rikkola ja Jere Oksanen. Lauantaina TPS keräsi kuudesta ottelusta mukavasti 64 pistettä, jolla TPS oli päivän kolmanneksi paras joukkue ja sarjasijoitus ykkönen.

Sunnuntaina joukkue astui todenteolla kaasulle ja kohensi eilisestä sijoitusta pykälällä nousten päivän toiseksi parhaaksi joukkueeksi 61 pisteellä viidestä ottelusta. Viimeisessä ottelussa TKK:a vastaan varmistettiin 14-2 voitolla koko kierroksen kakkossija ja sarjataulukossa kiristettiin pisteisiin 281. Eroa toisena olevaan Grankulla Bowlareen on kahden kierroksen jälkeen 61 pistettä.

Kuopion lauantain uutinen (SKL).

Kuopion sunnuntain uutinen (SKL).

TPS johtaa keilailun miesten SM-liigaa kahden pelatun kierroksen jälkeen.

Kauden alkuun Suomen mestaruuksia ja mitaleja

Miesten SM-kilpailut keilattiin Lahdessa ja kyseessä ovat siis vuoden 2020 SM-kilpailut, jotka siirtyivät keväältä syksyyn. TPS:n liigajoukkueen pelaajista koostunut “ykkösnyrkki” kävi jo varhaisessa vaiheessa heittämässä oman alkukarsintansa, jossa samalla keilataan pari- ja nelimiehisjoukkuekilpailut. TPS:n joukkue Juuso Rikkola, Tony Ranta, Jesse Kallio ja Samu Valaranta keilasivat tasaisesti hyvät pelit ja ottivat paikkansa nelimiehisjoukkuekilpailun kärjessä. Joukkueen tulos kesti alkukarsinnan loppuun saakka parhaana ja voitti SM-kultaa. Edellisen kerran TPS on voittanut miesten SM-kilpailuiden nelimiehisjoukkuekultaa vuonna 1983.

Parikilpailusta Jesse Kallio ja Samu Valaranta saivat vielä pronssia. Henkilökohtaisen kilpailun loppukilpailuun eli 48 parhaan keilaajan joukkoon ylsivät edellämainitut neljä joukkuekilpailun Suomen mestaria ja viidentenä myöhemmin alkukarsinnasta finaalituloksen keilannut Kai Hildén. Henkilökohtaisen loppukilpailun parhaat TPS:n keilaajat olivat Jesse Kallio sijalla 14 ja Juuso Rikkola sijalla 16.

Kuurojen SM-kilpailuissa 2020 TPS:n Jani Toivanen (edusti kuurojen SM-kisoissa Gepardeja) nappasi miesten sarjassa henkilökohtaisen pronssimitalin ja parikilpailussa TPS:n Jani Toivanen ja Kim Sallinen (SM-kisoissa Gepardit) sijoittuivat hopealle. Tulokset löytyvät täältä.

Parakeilailun SM-kilpailuissa Espoon Tapiolassa TPS:n Elmeri Haukikari voitti hopeaa parikilpailussa Lahden Bay-seuraa edustavan Ville Vappulan kanssa. Unified-parikilpailussa TPS:n parijoukkue Elmeri Haukikari ja Jarno Marjakangas voittivat kultaa. Tulokset löytyvät täältä.

Paljon on jo tullut menestystä TPS:n keilaajille syyskauden aikana. Seuraa meitä Facebookissa ja pysy ajantasalla!

Artikkelin valokuva: Henri Havusela/Suomen Keilailuliitto