TPS:lla menestyksekäs sarjakierros monella rintamalla

Keilailun SM-liiga jatkui sekä miehillä että naisilla Tampereen Kaupin keilahallin upouusilla keilaradoilla ja suurimmalle osalle pelaajista vierailu Kaupissa oli ensimmäinen kesällä tehdyn remontin jälkeen. Puitteet oli totutusti hyvät ja uudet radat komeat, ainoastaan hieman liukkaat vauhtiradat tuottivat jo ennakolta päänvaivaa. Nopeasti tilanne otettiin TPS:n miesten ja naisten joukkueessa haltuun eivätkä vauhtiradat juurikaan harmia tuottaneet viikonlopun aikana. Molemmat joukkueet lähtivät Tampereen kierroksen peleihin sijalta kuusi ja tavoitteena tietenkin parantaa sijoituksia.

Miehet olivat liikkeellä kokoonpanolla Jesse Kallio, Henry Laine, Jarno Marjakangas, Jere Oksanen, Aleksi Rantala, Juuso Rikkola ja Samu Valaranta. Lauantaina pelit alkoivat klo 12 ja edessä oli suhteellisen pitkä päivä. Päivä alkoikin lupaavasti TPS:n voittaessa kolme ensimmäistä ottelua, Patteri, GB ja TKK kaatuivat suhteellisen reilusti. Sijoitus oli nopeasti kohentunut pari pykälää. Ruokailutauon jälkeen vastaan asettui viime kauden ykkösdivarissa kovan vastuksen antanut Eagle Team ja jotain oli selkeästi jäänyt hampaankoloon, koska päihittivät TPS:n 1015-956 lukemin. Pitkälti ET:n peli rakentui Ontrei Löövin sarjaan, mies latoi kahdeksan kaatoa sarjan alusta. Kaksi seuraavaa ottelua sujui jälleen voittoisasti Palloseuran kaataessa tiukassa pelissä RäMe:n ja viimeisessä pelissä Varkauden Ysisadan. Levolle mentiin viiden voiton ja yhden tappion myötä, kokonaistilanteessa sijalla kolme.

Sunnuntaista ei jäänyt juuri jossiteltavaa. TPS miehistö voitti kaikki viisi otteluaan päivän parhaalla joukkuekeskiarvolla 1015,18. Viimeinen ottelu Varkauden Mainareita vastaan ratkaisi kierroksen parhaan joukkueen tittelin ja vaikka oltiin jo sarjan puolivälissä kevyessä sillassa, nousi joukkue rinnalle ja ohi. Jesse Kallio otettiin vielä viimeiseen peliin “maitohyllyltä” kentälle ja mies täräytti tauluun sarjan 248. Kokonaisuudessaan joukkueelle voi antaa arvosanan kiitettävä, ei lisättävää. Sijaluku kaksi, tasapisteissä 2000-lukua hallinneen Tampereen Keilakerhon kanssa, on juuri sitä mitä lähdettiin hakemaan. Joukkueen tunnelmia liigakierrokselta Suomen Keilailuliiton reportaasissa, klikkaa tästä juttuun.

TPS Sm-liigamiehistöä kuva
Aleksi, Samu ja Jesse tuulettavat kierrosvoittoa Tampereella.

 

Naisten SM-liigassa TPS:n tytöt lähtivät parantelemaan asemiaan joukkueella Peppi Konsteri, Teea Mäkelä, Essi Pakarinen ja Tiia-Maria Roos. Joukkueen keski-ikä jää reippaasti alle täysi-ikäisyyden rajan, joten puhutaan tyttöjoukkueesta. Ilman vaihtopelaajaa Tampereelle saapuneella joukkueella oli tiedossa raskas viikonloppu, mutta hyvällä mielellä ja tsempillä radoille tultiin. Launtai alkoi tappiolla TPS:n joukkueen jouduttua Grankulla Bowlaren myllyyn, tuloksilla 855-628 tuli selvästi pataan. Seuraavassa ottelussa tuli henkisesti tärkeä voitto Turun Urheiluliitosta, jonka kanssa kamppaillaan samoista sijoituksista. Lopuista peleistä tuli tappiot, kuitenkin TPS paransi tulostasoaan huomattavasti neljässä viimeisessä pelissä ja paremmalla onnella olisi voinut joku voittokin irrota enemmän. Tyttöjen pelissä oli paljon positiivista ja kohti sunnuntaita lähdettiin hyvien yöunien jälkeen taistelumielellä.

Ja sunnuntai toi jo voittojakin neljä, TPS keilasi päivän 30 pistettä paremmalla sarjakeskiarvolla kuin lauantaina. Sunnuntaina taakse jäivät pahimmat vastustajat Cherry, Nasevat ja TuUL. Kokonaistilanteessa TPS vankisti asemiaan sarjan kuudentena, saaden revittyä eroa karsintapaikalla olevaan Naseviin mukavan tuntuisesti. Iso merkitys oli tyttöjen hyvällä asenteella ja taisteluilmeellä, jolla pelejä alettiin kääntää voitoiksi. Joukkueenjohtaja Kai Hildenin sanoin: “TPS Keilaajat ovat ylpeitä teistä”.

TPS Naistenliiga kuva
Peppi, Essi, Teea ja Tiia-Maria taistelivat loistavasti ilman vaihtomiestä.

Miesten kakkossarjaa Raisiossa ja Lassi Aalto Oulussa

Miesten kakkosjoukkue matkasi Raisioon kolmosdivarin kierrokselle, jossa tilanne ensimmäisen kierroksen jälkeen oli aika tasainen. Joukkueen kokoonpanossa pelasivat Karri Oksman, Markus Sihvo, Veli-Sakari Sihvo, Jere Turkia ja Tero Virtanen. Kovinta kyytiä Raisiossa päästeli turkulainen K-29 ja seuraavana sarjakärki GS Eurasta, muiden jäädessä taistelemaan keskenään muista sijoituksista. Otteluiden mennessä sopivasti ristiin, löytyy TPS 2 sijalta kolme tällä hetkellä. Kierroksia toki on vielä neljä jäljellä, joten kaikki on mahdollista, varsinkin jos jatkossakin saadaan tasokas joukkue jalkeille. Hyvä pojat!

TPS:n juniorilupauksiin kuuluva Lassi Aalto, joka hakee kokemusta kovemmista peleistä farmisopimuksella Raision Alfa BC:n riveissä, keilasi ykkössarjaa Oulussa keskiarvolla 208,72/11 sarjaa. Lassi on keilannut ykkössarjan kaksi kierrosta keskiarvolla 201,14. Hyvä Lassi!