TPS aloittaa miesten SM-liigan kotihallissa.

Muutama kautta sitten TPS Keilaajat saivat kuin lahjaksi seuran historian ensimmäisen miesten SM-liigapaikkansa, kun toinen turkulaisseura Silver Club luopui omasta edustuspaikastaan. Tuolloin liigapaikan säilyttäminen oli vielä nuorelle turkulaisjoukkueelle liikaa ja vauhtia jouduttiin hakemaan ykkössarjasta parikin kautta.

Viime kauden alkuun TPS sai kuitenkin tarvittavat vahvistukset joukkoihinsa, kun edelliskauden SM-hopeamitalisti Samu Valaranta ja moninkertainen juniorien ja nuorten arvokisamitalisti Jesse Kallio liittyivät porukkaan. Samalla ryhmä sai mukaansa kaipaamaansa vasenkätistä pelitaitoa. Heti ensimmäinen kausi uudella kokoonpanolla tuotti tulosta ja TPS saalisti Ykkössarjan voiton ja sitä myötä SM-liigapaikan tulevalle kaudelle. Ykkössarjakausikaan ei suinkaan ollut läpihuutojuttu vaan Kotkan ET pisti kovasti kampoihin johtaen sarjaa aina viimeiselle tuplakierrokselle asti. Tuon viimeisen kierroksen TPS sitten hoiti näytöstyyliin voittaen kahteen päivään kaikki 11 otteluaan täysin ylivoimaisella tavalla. Pientä jännitystä oli ilmassa ennen tuota viimeistä kierrosta, kun yksi runkopelaaja Henry Laine joutui jäämään kierrokselta pois maanpuolustustehtävien vuoksi. Tiukassa paikassa kuitenkin muut pelaajat terästäytyivät ja korvasivat moninverroin poissaolijan. Kahden edellämainitun vasurin lisäksi joukkueessa pelasivat Jarno Marjakangas, Aleksi Rantala, Karri Oksman ja Jere Oksanen.

Syyskuun 24.päivä Turun Kupittaalla alkavaan SM-liigakauteen TPS lähtee samoilla pelaajilla, mutta joukkoon on saatu vahvistukseksi vielä yksi juniorien arvokisamitalisti Juuso Rikkola. Lisäksi penkin takana häärii joukkueen valitsijanakin toimiva Toni Laine noin 20 vuoden SM-liigakokemuksella, minkä töiltään ehtii. Näillä nimillä ja huimalla motivaatiolla ladatulla joukkueella on kovat tavoitteet, suora säilyminen pitäisi olla lähes itsestäänselvyys ja mitalista lähdetään taistelemaan kynsinhampain. Keilailu on kuitenkin herkkä laji ja mitä tahansa saattaa tapahtua. Nykymallisena miesten SM-liiga keilataan raskailla pisteillä eli voitetusta ottelusta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Näillä säännöillä voittaminen on äärimmäisen tärkeää, kun huonoa kierrosta ei pysty kuittaamaan toisella superhyvällä kierroksella, vaikka pelaisikin ylivertaista keskiarvoa muihin nähden, vaan kierroksella menetetyt pisteet seuraavat aina sarjan loppuun asti.

 Omaa juniorituotantoa

TPS Keilaajat ovat tehneet jo vuosia tuloksekasta juniorityötä ja tulevan kauden liigajoukkueessakin nähdään kaksi TPS:n omaa kasvattia, Henry Laine ja Karri Oksman. Aleksi Rantala voidaan myös laskea TPS-valmennuksen tuotteeksi, vaikka ehtikin aloittaa aikanaan Turun Weikoissa. Henry ja Aleksi ovat kumpikin juniorien SM-pronssimitalisteja ja lisäksi Henry on juniorien pari- ja joukkuekilpailun Euroopanmestari ja nuorten PM-kisojen masterskilpailun hopeamitalisti viime syksyltä. Seuraavina vuoroaan liigajoukkueeseen odottelee Lassi Aalto (15 v), joka hakee tällä kaudella kokemusta ykkössarjasta farmisopimuksella Raision Alfa BC:n riveissä ja Markus Sihvo, joka on huimassa nousussa esiintyen lähes kaikissa lähihallien finaaleissa, toki tasoitukset vielä vähän auttavat, mutta halu kehittyä on hurja.

Taustavoimat TPS:n junnuilla on parhaasta päästä kun valmennuksesta vastaavat Suomen Keilailuliiton koulutusvaliokunnan puheenjohtaja, provalmentaja Kai Hildén ja entinen huippukeilaaja Toni Laine. Lisäksi miesten ja poikien maajoukkuevalmentaja Sami Konsteri poraa pallot ja konsultoi myös valmennushommissa.