Kevään kuulumiset kilpailurintamalta

Kevättä eletään, vaikka ilmassa leijaileekin lähinnä lumihiutaleita näin toukokuun alkupuolella. Keilailun kilpailukausi on kääntynyt loppua kohden, mutta yhä tapahtuu monenlaista. Kerrataan hieman kevätkauden loppupuolen saavutuksia TPS Keilaajien osalta.

Juniorikeilaajien menestyksekäs kausi huipentuu

Pääsiäisen tienoilla Euroopan parhaat juniorikeilaajat mittelöivät Helsingissä junioreiden Euroopan Mestaruuskilpailuissa mitaleista. TPS:n Lassi Aalto, Teea Mäkelä ja Essi Pakarinen edustivat Suomen maajoukkueessa upeasti. Suomen juniorit voittivat kaikkiaan kahdeksan EM-mitalia, joista yksi kultainen, viisi hopeaa ja kaksi pronssia. Lassi saavutti poikien joukkuekilpailusta hopeamitalin ja tyttöjen joukkuekilpailusta Teealle ja Essille hopeamitalit myös.

Nuorten ja junioreiden Suomen Mestaruuskilpailut keilattiin TPS:n kotihallissa Turussa, Kupittaan keilahallissa. Ensimmäinen SM-kulta selvisi heti alkukarsinnan päätyttyä, kun Peppi Konsteri voitti nuorempien tyttöjen ikäkausiluokan. Pepin tulos ei tällä kertaa riittänyt junioreiden puolella finaaliin, mutta mitaliputkeen on varmasti luvassa jatkoa tulevina vuosina. Finalisteja TPS:n juniori- ja nuorisokeilaajista löytyi useampikin. Emmi-Noora Roos, Tiia-Maria Roos, Essi Pakarinen ja Teea Mäkelä junioritytöissä, Jessica Perämäki nuorten tyttöjen ja nuorten poikien sarjassa Jesse Kallio, Henry Laine ja Juuso Rikkola selvisivät finaaleihin.

Finaaleissa parhaiten onnistuivat lopulta Jessica Perämäki, sijoittuen nuorten tyttöjen sarjassa kuudenneksi ja juniorityttöjen sarjassa upeasti Teea Mäkelä sijoittui SM-hopealle ja Tiia-Maria Roos SM-pronssille.

Loistavasti sujuneen Junnu Tour-kiertueen Grande Finale keilattiin 6.toukokuuta, jälleen kotiareenallamme Kupittaalla. Parhaimmasta menestyksestä vastasivat finaalissa Peppi Konsteri, joka voitti U13 tyttöjen sarjan sekä Tiia-Maria Roos kolmossijallaan ja Teea Mäkelä nelossijallaan U20 tyttöjen sarjassa. Huomioitavaa on se, että U20 tyttöjen sarjassa kuuden parhaan joukossa oli neljä TPS:n keilaajaa. Upea kausi nuorilta ja junioreilta sai upean päätöksen! Toki se kausi vielä jatkuu….

Miesten ja naisten SM-kilpailuilla jatketaan

Miesten SM-kilpailut Joensuussa ovat parhaillaan käynnissä alkukarsinnan toiseksi viimeisellä viikolla ja TPS:n ykkösnyrkit Jesse Kallio, Juuso Rikkola, Samu Valaranta ja Jere Oksanen ovat tällä hetkellä kiinni nelimiehisjoukkuemitalissa, Jesse ja Samu parimiehismitalissa sekä Jesse, Juuso ja Samu ovat finaalipaikan ansainneet henkilökohtaisessa kilpailussa. Viimeisenä viikonloppuna matkaan lähtee vielä toinen TPS:n ryhmä ja toivottavasti sieltäkin finaalipaikkoja irtoaa.

Naisten SM-kilpailut keilataan Tapiolan keilahallissa Helsingissä. TPS:n keilaajia ei vielä tuloslistalta löytynyt, joten pitäneen odotella tuloksia vielä.

Kesäkuussa järjestettävään Pärnu Openiin on myös muutama TPS:n keilaaja matkalla, sieltä sitten raporttia aikanaan….