Keilailun SM-liiga vieraili Lahdessa ja Porissa viikonloppuna

Keilailun SM-liiga jatkui pienen tauon jälkeen miesten ja naisten sarjakierroksella. Miesten kierros käytiin Lahdessa ja naisten kierros keilattiin Porissa. TPS:n joukkueet lähtivät matkaan hieman erilaisin tavoittein. Miesten joukkue majaili sijalla kaksi kahden pelatun kierroksen jälkeen ja tavoitteena oli kammeta tamperelainen TKK kärkipaikalta. Naisten joukkueen sijoitus oli neljän kierroksen jälkeen kuudes, jota lähdettiin puolustamaan.

Miehillä nihkeää otteluvoittojen kanssa

Lahden keilahalliin tehty olosuhde kirvoitti kierroksen alla keskustelua mukaan otettavista välineistä ja pelilinjoista. Olosuhteella oli tavoiteltu sitä, että pelilinjat keilaajilla pysyisivät hieman pidempään radan oikeassa reunassa. Lauantaiaamuna suurin osa joukkueista sieltä suunnalta lähtivät ratoja “avaamaan” ja TPS:n miehet laittoivatkin ensimmäiseen peliin hyvät lukemat 1085, jolla voitettiin suvereenisti lohjalainen RäMe. Seuraavissa peleissä tulikin sitten takkiin, ensin Varkauden Mainarit voittivat TPS:n 1057-1019 ja kotihallin suosikkijoukkue Bay vei ottelun nimiinsä 1079-959. Ratahoidon ja ruokailutauon jälkeen iskettiin taas voittokantaan Tapiolan Patteria vastaan tuloksin 1067-972.

Seuraavasta ottelusta muodostuikin sitten thrillerimatsi. Kotkalainen Eagle Team on ollut hankala vastustaja TPS:lle jostain syystä, niin tälläkin kertaa. Ratkaisu meni viimeiseen ruutuun ja Eagle Team onnistui kääntämään voiton itselleen vaivaisella kahdella pisteellä 986-984. Päivän viimeisessä ottelussa vastaan asettui TKK:n kakkosjoukkue, jonka kanssa väännettiin voitosta tiukasti loppuun saakka, mutta tamperelaiset onnistuivat voiton nappaamaan 985-967. Päivän parhaiten TPS:sta keilasivat tasapistein 1280/6 sarjaa Henry Laine ja Jesse Kallio. Jere Oksanen  keilasi tulosta 1238, mutta muiden ollessa ynnämuut tasolla, jäi huippupäivä saavuttamatta. Joukkue keilasi kuitenkin päivän kolmanneksi parhaalla keskiarvolla, mutta voittojen jäädessä uupumaan päivän sijaluku oli yhdeksäs. Kokonaistilanteessa pudottiin kolmanneksi, tosin tasapisteissä Grankulla Bowlaren ja Mainareiden kanssa.

Sunnuntaina oli joukkueen mielessä vain ja ainoastaan voittotilaston kohentaminen. Aamu oli jälleen hyvä, ensimmäinen matsi Ganali Helmea vastaan voitettiin helpohkosti 958-913. Kouvolan All Stars jyräsi seuraavassa matsissa lukemiin 1062 ja TPS jäi tulokseen 962. Ennen taukoa vastaan asettui kärkikahinoihin noussut Grankulla Bowlare, jonka laadukkaalla joukkueella oli selkeästi henki päällä. Taisi tulla yksi tasokkaimmista otteluista koko viikonloppuna ja voittajana tästä rallista selviytyi TPS tuloksin 1082-1067. Juuso Rikkola ankkuroi kymppiruudun kaadolla voiton meille.

Tauon jälkeen sarjan viimeisellä sijalla oleva Ysisata jäi tällä kertaa jalkoihin, kun TPS:n kaatovire jatkui. Ottelun tulokset kirjattiin TPS:n voitolle 1062-871 ja saatiin kohennettua pistesaldon lisäksi voittoeroa. Viimeisenä oli sitten vastassa liigan ykkösjoukkue, 2000-luvun liigan hallitsijajoukkue, Tampereen TKK:n ykkösjoukkue. Matsi eteni tasaisesti, puolin ja toisin hieman onnekkain kaadoin säestettynä, aina viimeiseen ruutuun saakka. Kymppiruudussa ei TKK antanut yhtään mahdollisuutta TPS:lle tulla rinnalle ja vei voiton 1033-992 tuloksin. Sunnuntain paras TPS:n keilaaja oli Samu Valaranta tuloksella 1119/5 sarjaa.

Sunnuntailta kuitenkin kolme voittoa ja päivän viides sija, jälleen keskiarvoissa oltiin kolmanneksi paras. Kokonaistuloksissa TPS putosi neljänneksi ja TKK sai kärjessä kurottua hieman kaulaa muihin joukkueisiin, tosin vain neljä raskasta pistettä GB:een ja Mainareihin. TPS on neljäntenä kaksi pistettä edellä olevia jäljessä. Viimeiselle runkosarjakierrokselle Taliin jäi nyt kutkuttava tilanne, kun neljä joukkuetta on kuuden raskaan pisteen sisällä ja viidenneksi noussut TKK kakkosjoukkue on TPS:aa neljä pistettä jäljessä. Runkosarjan kolme parasta joukkuetta menee mitalipeleihin ja sinne TPS todella hamuaa.

Tuloksiin

Naisten joukkue puolustusvoittoon

Naisten SM-liigakierros keilattiin Porissa 36 jalan lyhyellä rataolosuhteella. TPS:n joukkueella on, pelaajien nuoresta iästä huolimatta, kokemusta ja taitoa keilata kaikenlaisissa olosuhteissa. Joten Poriin lähdettiin kamppailemaan voitoista ja hyvistä peleistä. Naisten liiga keilataan miesten liigasta poiketen ns.kaadetuin keiloin, jolloin hävitynkin ottelun tuloksella on iso merkitys.

Lauantain ensimmäiseen otteluun vastaan asettui kotihallissaan keilaava Porin Giants, jolle hyvästä pelistä huolimatta niukka tappio 775-769. Harmittava takaisku, mutta hyvä startti päivään kuitenkin. Bay Lahdesta kukisti TPS:n selvästi 839-686 ja vielä R-ABC seuraavassa matsissa 793-750. Neljänteen peliin vastaan asettui toinen päävastustaja Raision Nasevat, josta sitten otettiin nasevasti päivän ensimmäinen voitto neljällä pisteellä 675-671. Sitten ruokailutauolle, jonka jälkeen vastaan tulisi tampereen Cherry. Lyhykäisyydessään kahdesta seuravaasta matsista tuli takkiin Cherryltä ja Grankulla Bowlarelta, joiden jälkeen viimeisessä pelissä vastustajaksi tuli Turun Urheiluliitto, jolla oli tässä vaiheessa koko kaudelta vain kaksi voitettua ottelua. Se voittosaldo ei kasvanut tässäkään matsissa, vaan niukasti TPS vei voiton kuudella pisteellä 691-685. Päivän paras TPS:n keilaaja oli Tiia-Maria Roos tuloksella 1344/7 sarjaa.

Sunnuntaina naisten pelit jatkuivat jälleen seitsemällä ottelulla. Neljästä ensimmäisestä ottelusta tuli häviöt Giantsille, Turun Urheiluliitolle, GB:lle ja Naseville. Tässä vaiheessa seitsemäntenä ollut Nasevat alkoivat hiipiä iholle ja Lahdessa, kun miesten liigakierroksella netistä tuloksia seurattiin, alkoi kylmä hiki  nousta otsalle. No, eipä hätää, nuori TPS ilmeisesti päätti skarpata ja seuraavan kerran tilannetta tarkistaessa oltiin jo palattu päiväjärjestykseen. Voitot Cherrystä, Bay:sta ja R-ABC:sta koko ajan sarjatuloksia parantaen (739, 798 ja 841) ja tilanne oli aikalailla sama kuin viikonloppuun lähdettäessä. TPS on nyt sijalla kuusi, tarkalleen 502 pistettä edellä karsintapaikalla olevia Nasevia. Viidentenä tuloslistalla majaileva Cherry on jo yli 2 000 pisteen päässä ja viimeisellä sijalla oleva Turun Urheiluliitto 2 400 pistettä takana. Viimeisille kierroksille jää sitten panokseksi suora säilyminen sarjassa kuudennella sijalla, seitsemännellä sijalla mennään karsimaan sarjapaikasta. Sunnuntain paras TPS:n keilaaja oli Peppi Konsteri tuloksella 1446/7 sarjaa.

Tuloksiin